Gyümölcsfa és bokormetszés

A metszés rendkívül fontos folyamata a kertápolásnak azért, hogy szeretett gyümölcsfánk termőképessége megnőjön, és csak a megfelelő hajtásokból tudjon gyümölccsel megajándékozni bennünket.

A gyümölcsfák metszése növényenként eltérő, így helyszíni ellenőrzés során a megbízómmal egyeztetünk, mely fa metszését mikor célszerű elvégezni.
A metszés a gyümölcstermés mellett a lombkorona alakját és méretét is alakítja, valamint befolyásolja, hogy a napfény megfelelően áthatolhasson a növekvő ág és levéláradaton. Nem mindegy tehát hogy almatermésű, csonthéjú vagy diófáról gondoskodunk.

Az év eleji, ideális időszak a metszésre a tavasz kezdetére tehető, február végétől április elejéig ajánlom.

Bokormetszéssel a telepített, elhanyagolt sövényt, tuját, kerítésre felfutott növényzetet lehet kordában tartani. A feladat során segítjük a cserjék elhalt részeinek eltávolítását, valamint támogatjuk a friss hajtások növekedését, mivel lágy ágszerkezet kialakítása a cél a bokormetszés során.

Az elöregedett ágak, növényrészek eltávolításával segítjük a díszcserjék, bokrok tápanyagáramlását, gyorsabb, egészségesebb, megadott formában és méretben történő növekedését.

A megbízómmal átbeszéljük a szükséges munkálatokat, mely során kitérek a kiszállási díjtételekre, valamint a szükség szerinti zöldhulladék rendezésére is.

Szolgáltatásom igénybevételéhez ide kattintva talál meg: Elérhetőség